Kompostorme

Du kan hente gratis kompostorme fra Randers Genbrugsplads hvert forår fra omkring 1. maj og indtil de slipper op - normalt indtil september. Husk en lille beholder eller pose til at have dem i.

Gratis kompostorme på Randers Genbrugsplads

Kompostormene kan sætte gang i omsætningen hjemme i kompostbeholderen. De spiser planterester og omsætter dem til næringsrig, sort kompostjord med en god krummestruktur. Hvis levebetingelserne i beholderen passer til ormenes behov, vil de hurtigt formere sig til en større koloni. Derfor er en planteskefuld med orme rigeligt til en beholder.

Der er høflig selvbetjening, når du skal hente kompostorme på Randers Genbrugsplads. Det er en god ide at medbringe en lille bøtte eller et bæger til at transportere ormene hjem i. Når man kommer hjem, lægges ormene ned i beholderen. Så finder de selv ud af resten.

Hvert forår kan du som udgangspunkt gratis hente kompostorme på genbrugspladsen i Randers, Ørneborgvej 28, 8960 Randers SØ. Nogle år kan der dog være problemer med leveringen, hvis vinteren har været hård ved ormekulturen. Skulle du gå glip af ormene fra genbrugspladsen, er der ingen grund til at fortvivle af den grund. 

Medmindre din egen jord er meget sandet, vil ormene sandsynligvis før eller siden indfinde sig i din kompostbeholder på eget initiativ. Ellers kan det være, at du kan få en håndfuld fra naboer eller venner.