Nu stopper det!

Fra 1. september 2015 skal du tænke dig om en ekstra gang inden du tager på genbrugspladsen med affald i sorte sække.

Det er fem år siden, at sorte sække blev 'bandlyst' fra genbrugspladserne ved lov.

01. september 2015 - Oprettet af Lone Annette Topping

Fra denne dag bliver brugere som medbringer affald i sorte sække bedt om at pakke affaldet om i klare sække eller tage det med hjem igen.

Også selvom affaldet i de sorte sække er sorteret efter alle forskrifter.

Det har været en kendt sag længe: Affald pakket i sorte sække er ikke velkomment på genbrugspladsen.  Siden 2010 har det endda været en del af dansk lovgivning. Ikke desto mindre viser en ny undersøgelse at 10 % af affaldet til småt brændbart bliver afleveret i sorte sække. Nu skal det være slut. Fra 1. september skruer personalet fra Randers Kommunes fire genbrugspladserne bissen på. Alle med sorte sække bliver henvist enten til at pakke skraldet om i klare sække eller tage det med hjem igen. Og det er med god grund. Miljøtekniker Helle Jørgensen fra Randers Kommunes affaldskontor fortæller: ”Vores nyeste analyse af affaldet i småt brændbart viser at affaldet pakket i sorte sække generelt er dårligere sorteret. Det koster borgerne rigtig mange penge. Så det vil vi lave om på.”

”Er det ikke lidt drastisk at sende brugerne af pladsen hjem med deres sorterede affald i sorte sække - mange af dem kan jo godt finde ud af at sortere?”

”Jo, men pladsmændene har ikke nogen chance for at se, hvem der har sorteret godt, og hvem der ikke har. Vi har sagt det så mange gange før, og nu må det altså stoppe. Derfor skrider vi nu til hårdere metoder ”, slutter Helle Jørgensen.