Borgere i 8900 Randers C og 8920 Randers NV skal bestille beholder til organisk affald

Vi er klar til næste etape af indsamling af organisk affald. Nu skal borgerne i 8900 Randers C og 8920 Randers NV området til at vælge beholdere.

11. november 2016 - Oprettet af Lone Annette Topping

Alle villaer og rækkehuse med egen skraldespand i området 8900 Randers C og 8920 Randers NV vil fra uge 46 modtage brev fra Affaldskontoret med informationer om, hvordan de får bestilt en beholder til organisk affald. 

Det blev vedtaget af byrådet i marts 2015, og i oktober samme år blev ordningen rullet ud i Langå og Ulstrup. Det er gået bedre end vi havde turdet håbe, så nu er vi klar til sidste etape af enfamilieshuse i kommunen, som er postnumrene 8900 Randers C og 8920 Randers NV.

Her kan du få svar på mange spørgsmål omkring indsamlingen af organisk affald

"Hvorfor skal vi det?", spørger du måske. Jo, det skal vi fordi, det organiske affald indeholder vigtige næringsstoffer, blandt andet fosfor og kulstof. Fosfor er nødvendig for at vi kan høste afgrøder på vores jord og forventes at blive en knap resurse i fremtiden. Når vi brænder det organiske affald, forsvinder fosforen ud af kredsløbet. Hvis vi i stedet bioforgasser det, og det gør vi, bevarer vi fosforen i kredsløbet, og vi udvinder tilmed mere energi. Når ordningen er fuldt udnyttet, vil den betyde en reduktion på 6.000 tons udledt CO2 om året i Randers Kommune. Begge dele er gode nyheder både for økonomien og for miljøet.

Hvis du bor i 8900 Randers C og 8920 Randers NV området kan du bestille beholder her

Vi glæder os til at komme igang. Det håber vi også, at du gør. Og du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål.