Ny infoskærm for pilfingre og affaldsnørder

Randers genbrugsplads har nu fået en 55-tommer stor infoskærm, hvor der er rig mulighed for at trykke, zoome, nørde og lære.

15. juli 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

Infoskærmen er sat op ved den nybyggede hal til farligt affald på genbrugspladsen i Randers - og den står til fri afbenyttelse for alle borgere. De første ’pilfingre’ har allerede været i gang. Den nye touchskærm kan blandt andet bruges til at søge efter den, affaldstype man ønsker at skille sig af med, og derved kan man blive klogere på, hvilken container man skal bruge til sit affald.

”Vi vil gerne opfordre borgeren på genbrugspladsen til at prøve vores nye infoskærm. Vi er sikre på, at selv den største affaldsnørd kan lære noget nyt,” siger miljøtekniker Helle Jørgensen.

”Jo mere vi alle sammen ved om affaldets videre vej, jo bedre bliver vi til at sortere. Og jo bedre vi sorterer, desto mere kan vi genbruge. Det gavner ikke alene miljøet, men det har også betydning for, hvad vi skal betale for at komme af med affaldet. Det er jo altid bedre, at vi kan sælge affaldet til genanvendelsesformål, i stedet for at skulle betale en hel masse for bare at komme af med det”, fortsætter Helle Jørgensen.

34 plastflasker = en fleece trøje

På info skærmen er der mulighed for at læse om, hvad der sker med affaldet, når borgeren har afleveret det på genbrugspladserne. Man kan også læse affaldsnyheder og blive klogere på, hvad organisk affald er for noget. Derudover er der en infoboks, hvor man finder en masse generel information; som for eksempel genbrugspladsernes åbningstider og sjove facts som ”Vidste du, at man af blot 34 plastflasker kan lave en fleece trøje” – og meget mere.

”Informationsskærmen er netop sat op, og vi anbefaler, at man kigger forbi og prøver den. Vi håber, at så mange som muligt vil gøre brug af skærmen,” siger sektionsleder for Affald, Jørgen Niemann.

Læs mere om sortering af affald