Sådan kommer du af med dit gamle juletræ!

På Randers Havns afleveringsplads samt på genbrugspladserne i Randers, Langå, Øster Tørslev og Asferg vil der igen i år være mulighed for indlevering af årets juletræer. Og genbruget af træerne er en gevinst for miljøet og for havnen.

19. december 2016 - Oprettet af Lone Annette Topping

Når den sidste salme er sunget og den sidste pakke åbnet, melder problemet sig med bortskaffelse af årets juletræ. For nok hedder det sig, at julen varer lige til påske - men inde i stuen falmer glansen af træet i takt med, at pynt og nåle rasler af. Men på Randers Havn kommer træerne atter til ære og nytte som faskiner langs Randers Fjord.

Faskiner

Faskiner er sammenbundtede grantræer, som er med til at holde brinkerne på plads og mindske vandets tilbageslag. Der er faskiner hele vejen ud langs Randers Fjord, og det er her, de brugte juletræer kan anvendes, og med et forbrug af cirka 4000 faskiner årligt til vedligeholdelse af fjordstrækningen på 27 km, er der stort behov for træer. – Vi regner med, at der går 4-6 træer på en ”juletræsfaskine”, så vi har ingen begrænsninger på hvor mange træer vi kan modtage.

Flotte præmier

Hvis træet afleveres på Randers Havns afleveringsplads som i år er flyttet til pladsen på hjørnet af Moltkesgade og Toldbodgade, vil det igen i år blive belønnet med en lodseddel, og blandt de indleverede lodsedler vil der blive trukket lod om:

   1. En picnictur på fjorden for 8-10 personer med Veteranskibet ”Lillebjørn”
   2. Spisning i Restaurant Pakhuset for 4 personer
   3. Købmandskurv med diverse varer.

Vinderne af præmierne offentliggøres på www.randershavn.dk fredag den 17. februar 2017 Miljøet – den store vinder Normalt bliver træerne hentet i plantager, men med hjælp fra lokalbefolkningen er det ikke kun havnen, der får gavn af juletræs-genbruget. – Den store vinder bliver miljøet - vi sparer mange timers drift af store skovmaskiner og lastbiler, og derudover er det et fantastisk ”materiale” som tilflugtssteder for fjordens fiskeyngel.

Afleveringsplads

Det vil være muligt at aflevere dit brugte juletræ fra tirsdag den 27. december 2016 til mandag den 30. januar 2017.
Randers Havns afleveringsplads er i år flyttet til pladsen på hjørnet af Moltkesgade og Toldbodgade. Pladsen er åben alle ugens dage. Se efter skiltet ved indgangen til pladsen. Genbrugsstationerne i Randers, Langå, Øster Tørslev og Asferg holder åben mandag til fredag kl. 10.00-18.00, og lørdag fra kl. 10.00-16.00. For yderligere oplysninger kontakt vores tovholder for afleveringen af juletræerne; Anders Christensen på mobil 2979 8771.