15 meter gør en forskel

Det giver ikke bare bedre miljø og økonomi. Der er nemlig også god karma at hente, hvis man flytter sin skraldespand lidt tættere på vejen.

11. oktober 2017 - Oprettet af Lone Annette Topping

15 meter lyder ikke af meget, men de kan gøre en stor forskel. Både for miljøet, økonomien og ikke mindst for skraldemanden. Det er budskabet bag en kampagne vi kører med, der med løftet om god karma opfordrer skraldespandsejere i hele kommunen til at være søde ved deres skraldemand og flytte skraldespanden tættere på vejen.

’Vi er overbeviste om, at vi her i Randers gerne vil hjælpe hinanden og vores skraldemænd. Det kan sagtens være en lille ting for den enkelte, men det har enorm betydning når man ser på det i større skala, for hver enkelt skraldemand tømmer op mod 300 beholdere om dagen’, fortæller sektionsleder i Affaldskontoret, Jørgen Niemann Jensen.

Nye mål giver nye udfordringer

De nye beholdere og øgede krav til sortering har ikke kun betydning for borgernes hverdag. Det giver også mere arbejde for skraldemændene, der går langt med de tomme beholdere, når de skal stilles på plads. Den tid skraldemanden bruger på at gå frem og tilbage koster både for miljøet og økonomien. Skraldebilens tid i tomgang kan nedbringes markant, hvis vi alle flytter skraldespanden blot 15 meter tættere på vejen. Det vil også spare hver skraldemand for 10 kilometer om dagen. ’Og det er tid, der kunne være brugt på at tømme skraldespande i stedet for at flytte dem frem og tilbage’, forklarer Jørgen Niemann Jensen.

I alles interesse

’En smidig og velfungerende affaldsindsamling er noget, de fleste danskere forventer. Og det kan de også roligt blive ved med’, forsikrer Jørgen Niemann Jensen.

’Vi har en velfungerende affaldssektor i hele landet, og vi er godt med i Randers. Men som så mange andre steder, er der hele tiden priser der skal forhandles, og her kommer vores appel til borgerne til at få betydning. Hvis vi har en velfungerende ordning med gode arbejdsforhold for skraldemændene, vil vi også i fremtiden kunne sikre god service til en god pris’.

Så det er rigtig go’ karma at flytte skraldespandene tættere på skel!

Læs mere om, hvordan du kan hjælpe med at skabe den perfekte arbejdsplads for din skraldemand.