Når én dør lukkes, så åbner der sig en ny….

Genbrugsbutikken ’GenBrugen’ på genbrugspladsen i Randers har åbent for salg for sidste gang søndag den 2. april 2017. Men frygt ej, den åbner igen i et andet format – og endda ikke så langt derfra.

Endnu er der tomt i den nye genbrugsbutik 'Finderiet' - men så sådan bliver det ikke på åbningsdagen den 20. maj!

27. marts 2017 - Oprettet af Lone Annette Topping

Y’s Men’s Club Randers og genbrugspladsens medarbejdere har fået gang i en god forretning.

Når du før har afleveret din gamle standerlampe, overskydende bøger fra reolen eller den klapvogn bette Mads er vokset fra på genbrugspladsen, så er det ofte endt i nye hænder hos glade nye ejere. GenBrugen er i en årrække blevet drevet som genbrugsbutik i et samarbejde mellem Y’s Men’s Club Randers og medarbejderne på genbrugspladsen. Derudover har flere humanitære organisationer kunnet hente effekter til deres brugere og deres genbrugsbutikker.

Det har været en stor succes, og i årenes løb er der handlet rigtigt mange genbrugsting. På de i alt 67 salgsdage i GenBrugen, er der solgt for over 2 millioner kroner. Overskuddet ved salget er blevet delt ud til humanitære og sociale organisationer, som gør en indsats for borgere i Randers Kommune. 

”Sommetider kan man blive lidt offer for sin egen succes”, siger affaldschef Jørgen Niemann, ”og det er lidt det, der er sket her. Udviklingen har været støt opadgående, og vi afleverer flere og flere ting, der kan genbruges, og samtidigt benytter os også mere og mere af genbrugsbutikker. Udviklingen har gjort, at vi mangler både tid og plads til at følge med i, som det er nu. Og samtidigt giver en ændret udgave mulighed for at skabe nye arbejdspladser”.

Nye og ivrige hænder står parat til at tage over.

Det sker i form af en ny genbrugsbutik ’Finderiet’, for her kan du finde masser af gode sager. Som de selv siger, ”Vi sorterer randrusianernes ’affald’ og sælger det som guld under arbejdstitlen: Guld og grønne skove”.

Tidligere har Y´s Mens lokale afdeling klaret opgaven med at sælge de genbrugelige ting, men med den nye aftale kan genbrugseffekterne skabe endnu mere værdi. Det kræver hænder at sortere de store mængder genbrugsvarer, og det er her beskæftigelsen kommer ind i billedet. GOGGS (Guld OG Grønne Skove) vil skabe en arbejdsplads med fleksible rammer, hvor borgere med nedsat arbejdsevne kan skabe sig en hverdag. De får opgaven med at drive den nye genbrugsbutik ’Finderiet’ på Grenåvej 19, 8960 Randers SØ.

Guld og grønne skove er også inspirationskilden for stifterne af den fond, der står bag genbrugsbutikken. GOGGS Fonden Randers er sat i verden for at skabe rummelige arbejdspladser for borgere med nedsat arbejdsevne.

Som kunde kan du til foråret besøge genbrugsbutikken og gøre dig et gyldent fund! Det er nemlig målet at holde priserne i bund. Samtidigt er du som kunde med til at mindske forbrænding af affald, når du køber en brugt sofa, en brugt jakke eller brugte tallerkener. Ved at genbruge guldet, passer vi på miljøet og vores grønne skove.

’Finderiet’ har første åbningsdag den 20. maj 2017 – det hører du mere om senere.

GenBrugen holder sidste salgsdag søndag den 2. april

Ja, GenBrugen holder sidste salgsdag, og det sker søndag den 2. april. Lørdag den 1. april er der åbent som vanligt.

Søndagen fejres med sædvanligt salg, pølser på grillen og forskellige taler – blandt talerne er næstformand i miljø- og teknikudvalget Christian Brøns, fra Y’s Men’s Club Randers og fra GOGGS. Programmet for søndag lyder som følger:

  • Kl. 10.00:  salg fra GenBrugen ved Y´s Men´s Club
  • Kl. 11.00:  pølser fra grillen
  • Kl. 13.00:  farvel til Y´s Men´s Club og goddag til GOGGS i form af taler

Vel mødt!