Så er der igen gratis kompostorme på Randers Genbrugsplads!

Du kan nu hente gratis arbejdere til din have på Randers Genbrugsplads. Det drejer sig om små, røde kompostorme, som velvilligt vil omdanne dine kartoffelskræller, æbleskrog og kaffefiltre til den dejligste kompostmuld til din have og krukker.

26. april 2017 - Oprettet af Lone Annette Topping

Du skal blot selv medbringe noget til at transportere ormene i. Ormene skal hverken luftes eller tilses dagligt, bare de har mad og ilt nok og den rette fugtighed.

  • Maden er det organiske affald fra dit køkken, evt. blandet med noget findelt haveaffald. Sæt bare ormene ned på affaldet, så skal de nok selv finde ud af resten.

  • Ilten sikrer du ved at montere et beluftningsrør i midten af beholderen. Det er også en god ide at vende lidt rundt i indholdet i beholderen en gang i mellem med beluftningsstokken, som følger med beholderen.

  • Fugtigheden kan du justere ved at tilsætte vand eller tørt, organisk stof, f.eks. savsmuld, køkkenrulle eller visne staudetoppe. Hvis der er kondens på låget af beholderen, når du åbner den, og indholdet ikke lugter råddent, er fugtigheden tilpas.

Husk at blande den færdige kompost med to dele sand, jord eller spagnum inden du bruger den. Ellers svider den rødderne på dine planter.

Læs mere om kompostering på affald.randers.dk/kompost