Vi vil så gerne have, at du bliver lidt længere…

Ligesom i Fakta reklamen så vil Randers Genbrugsplads gerne have, at du bliver lidt længere. Derfor har vi sat en kaffemaskine op, og den er et hit. Kaffemaskinen er strategisk opsat lige ved siden af infoskærmen, fordi vi rigtigt gerne vil have, at flere benytter skærmen og bliver klogere på genbrug og affald. Hvad du selv kan gøre, og hvad vi gør med det efterfølgende.

21. september 2017 - Oprettet af Lone Annette Topping

På Randers Genbrugsplads kan vi nu byde på en kop kaffe, te eller varm chokolade, når du kommer og afleverer dit affald og genbrug. Og kaffemaskinen er blevet vel modtaget. ”Det er specielt håndværkere, der lige snupper sig en kop at varme hænderne på”, fortæller Tina Laulund, der til dagligt er ansat på genbrugspladsen. ”Og den varme chokolade er et hit, når børnebørnene er med deres bedsteforældre ude at aflevere ting på genbrugspladsen. Men tedrikkere har vi vist ikke nogen af i Randers”, fortsætter hun med et smil.

Hvorfor i alverden giver vi kaffe?

”Vi har sat en kaffemaskine op ved siden af infoskærmen ved hallen for farligt affald, fordi vi på den måde håber, at vi får vores brugere til at benytte infoskærmen noget mere, når den nu står lige ved siden af. Der er nemlig rigtigt meget at lære – og så er det endda også interessant”, siger affaldschef Jørgen Niemann Jensen.

På infoskærmen kan du blandt andet søge efter netop den affaldstype, du skal af med og se, hvilken container du skal bruge. Du kan også læse om, hvad vi gør med de ting, du afleverer og blive beriget med finurlige facts som, at man af blot 34 plastflasker kan lave en fleece trøje – og meget mere.

”Jo mere vi alle sammen ved om affaldets videre vej, jo bedre bliver vi til at sortere. Og jo bedre vi sorterer, desto mere kan vi genbruge. Det gavner ikke alene miljøet, men det har også betydning for, hvad vi skal betale for at komme af med affaldet. Det er jo altid bedre, at vi kan sælge affaldet til genanvendelsesformål, i stedet for at skulle betale en hel masse for bare at komme af med det”, slutter Jørgen Niemann Jensen.

Og kaffen? Ja, kaffen er efter sigende rigtig god, så vi håber du vil kigge forbi og nyde en kop.