Finderiet har 1-års fødselsdag – vær med til fejringen

Nu har genbrugsbutikken Finderiet på Grenåvej i Randers været i gang i et helt år. Étårs fødselsdagen fejres lørdag den 26. maj. Du skal da også være med.

23. maj 2018 - Oprettet af Lone Annette Topping

Lørdag den 26. maj er en helt speciel for Finderiet, for der er det godt og vel et år siden, at den socialøkonomiske genbrugsbutik på Grenåvej i Randers slog dørene op for første gang.

Det fejrer de med kaffe og kage og underholdning og ikke mindst en halvering af priserne på alle varer. Du kan se programmet for fødselsdagen nedenfor.

Hvis du ikke har hørt om Finderiet før, så er det 22 medarbejdere, fordelt på flexjobbere og personer i skånejob samt fire til fem STU-elever, der dagligt sørger for, at der er genbrugsguld at finde i Finderiet. Hver uge er der et nyt tema, som kan inspirere og give idéer til indretning og fornyelse i hjemmet. Desuden udskiftes alt i butikken cirka hver femte uge: ”Det er vores kunder rigtigt glade for”, siger daglig leder Mitten Ferrar og vurderer, at dette også er årsag til, at genbrugsbutikken allerede har flere stamkunder.

Friskbrygget kaffe og nyt at komme efter hver uge

”Dynamikken i forretningen gør, at der altid er noget nyt at se på, dertil kommer vores café, hvor man kan sidde og spise medbragt mad og nyde en kop friskbrygget kaffe – helt gratis”, siger hun med et smil og tilføjer, at der i huset altid tænkes i nye projekter. ”Det næste bliver et udendørs byggemarked i Finderiets gård med masser af gode genbrugsbyggematerialer”, lover hun.

Udover drift af genbrugsbutikken står Finderiet for at tømme dødsboer for Randers Kommune. Håndtering af tekstiler fra Affaldskontoret i Randers Kommune varetages ligeledes og Finderiet arbejder pt. på at finde nye måder at bruge de kasserede tekstiler på.

Godt for miljøet, pengepungen og for lokale arbejdspladser på kanten af arbejdsmarkedet

”Genbrug er noget de fleste kan nikke ja til – det er bæredygtigt både i forhold til miljø og økonomi, og når du samtidig vælger at handle i Finderiet, sikrer du gode arbejdspladser for folk på kanten af arbejdsmarkedet, men udover det er det vigtigt, at man kan gøre et godt køb og får en god oplevelse”, slutter Mitten Ferrar.

Programmet for dagen er:

Kl. 10.00 - Velkomst med kaffe og kage

Kl. 11.00 - Caféstemning – salg af grillpølser, øl og sodavand i gården

kl. 11.00 -  Auktionen begynder - byd på hele flyttekasser af genbrugsguld, Kasserne står åbne, man må gerne kigge, men ikke røre inden budrunden - alle kasser starter ved 50 kr.

Kl. 12.00 - Musik i gården med Rose og Vennerne 

Kl. 14.00 - Finderiet lukker