Jørgen på 82 år er vild med sin affalds-app

Med appen ’AffaldRanders’ holder Jørgen Larsen styr på tømningsdage, åbningstider og meget andet. Appen er så nem at bruge, at selv en olding kan finde ud af det, som den 82-årige pensionist siger det.

02. juli 2018 - Oprettet af Lone Annette Topping

Jørgen Larsen kan stadig huske den uge, da skraldemændene glemte at tømme alle beholderne på den villavej, hvor han bor i et gult parcelhus sammen med sin kone Lis.

”Jeg indberettede det med affalds-appen, og dagen efter fik hele vejen tømt skraldespande. Nu gad jeg bare godt vide, om de har fået en storm af beskeder, eller om det var mig, der satte det hele i gang”, siger Jørgen Larsen med et grin.

Ligesom flere end 13.500 andre har han downloadet appen AffaldRanders, hvor man blandt andet kan give besked om manglende afhentning og få overblik over sine affaldsordninger.

Nem at bruge

Selv om Jørgen Larsen er fyldt 82 år, har han ingen problemer med at bruge appen. ”Den er så simpel, at selv en olding kan finde ud af det”, som den pensionerede direktør siger det.

Han er særligt tilfreds med, at appen samler en masse funktioner og gør det nemt at kontakte kommunen. Tidligere kunne det være bøvlet, hvis affaldet ikke var blevet afhentet, fordi man måtte ringe ind. Nu kræver det to tryk på telefonen, så får jeg en kvittering om, at beskeden er modtaget, og dagen efter bliver beholderen tømt. Det er utroligt nemt – og rart, at man får en tilbagemelding, så man ved, at beskeden er gået igennem”, siger Jørgen Larsen.

Han bruger også appen til at holde styr på genbrugspladsens åbningstider. ”Storskrald og haveaffald kører jeg selv ned med. Men der kommer nok en dag, hvor vi ikke kan klare det mere, og så vil jeg helt sikkert benytte muligheden for at bestille afhentning af storskrald ved hjælp af appen”, siger han.

Mobil og kone kan klare alt

I det hele taget oplever Jørgen Larsen, at telefonen gør hans hverdag nemmere.

”Hvis jeg har min mobil i den ene hånd og min kone i den anden, kan jeg klare alting”, siger han glad.

Telefonen har da også været en fast følgesvend, siden han kørte rundt som først tekniker og senere direktør til forskellige fabrikker. ”Faktisk var jeg en af de første i Danmark, der fik telefon i bilen. Dengang måtte man ansøge om det, for det krævede, at der var en ledig linje”, husker han.

Siden er Jørgen Larsen fulgt med udviklingen, og har haft smartphone i mange år. Men de sociale medier er han ikke med på. ”Nej, Facebook, Twitter og Snapchat gider jeg ikke bruge tid på. Til gengæld søger jeg løs på Google. Tidligere måtte man finde det tunge leksikon frem, når man skulle forklare noget for sine børnebørn. I dag har jeg en verden af viden lige i lommen – det er da fantastisk!”

Vi må passe på kloden

En anden ting, der har udviklet sig enormt i Jørgen Larsens levetid, er vores forhold til forbrug og affald.

”Jeg synes, det er genialt, at det igen har fået værdi at sortere og genanvende. Især de seneste år er der kommet en større bevidsthed omkring, at vi må passe på vores klode af hensyn til de næste generationer”, mener han. Derfor sorterer han også sit affald med glæde.

Med appen AffaldRanders kan du ligesom Jørgen

 • se genbrugspladsernes åbningstider og placering
 • tømmekalender hvor du kan se, hvornår de forskellige affaldstyper bliver hentet hos dig
 • holde styr på dine affaldsordninger
 • give besked om manglende afhentning
 • bestille afhentning af storskrald
 • anmode om ændring af tømmefrekvenser eller størrelsen på beholder
 • bestille kode til ekstra sæk, hvis du har ekstra affald i en periode
 • få hjælp til at sortere affald korrekt
 • få aktuelle driftsbeskeder
 • læse nyheder om affald
 • kontakte Affaldskontoret i Randers Kommune

 Hent AffaldRanders gratis i Appstore eller Google Play-butikken og opret dig med bopæl og kontaktinfo.