Nu bliver det lettere at løse håndværksopgaver i andre kommuner

De 12 kommuner i Business Region Aarhus åbner nu portene for erhvervslivet på alle genbrugspladser i hele regionen. Det giver større fleksibilitet på tværs af kommunegrænser og gør det lettere at komme af med erhvervsaffald.

27. august 2018 - Oprettet af Klaus Kohberg

Erhvervsdrivende i Randers Kommune er vant til at kunne benytte genbrugspladserne i både Randers og Favrskov Kommune. Den 1. juni bliver mulighederne endnu flere, når et nyt samarbejde blandt alle 12 kommuner i Business Region Aarhus går i gang. Det glæder Torben Hansen, borgmester i Randers kommune, at samarbejdet i regionen er med til at gøre det lettere for lokale håndværkere at tage flere opgaver.

"Vi har en ambition om en sammenhængende og erhvervsvenlig businessregion. Adgangen til genbrugspladserne er et godt eksempel på, hvordan det strategiske samarbejde giver nogle helt konkrete muligheder. Samtidig har vi et driftigt erhvervsliv i Randers Kommune, og selvfølgelig skal vi arbejde for, at det bliver lettere for dem at arbejde uden for kommunen," siger han.

Genbrugspladserne skal støtte erhvervsudviklingen

Når man har opgaver langt fra sin hjemkommune, kan det gøre planlægningen af dagen unødvendigt besværlig, at der skal afsættes tid til at pakke ned og nå hjem inden den lokale genbrugsplads lukker. Den forhindring er den nye aftale med til at fjerne.

"Ordningen er let at bruge, og gør affaldshåndteringen mere fleksibel for eksempelvis håndværkeren, der har opgaver uden for Randers Kommune. Det er oplagt, at genbrugspladserne er med til at lette erhvervslivets vilkår på tværs af kommunegrænser," siger Frank Nørgaard, formand for Miljø- og Teknikudvalget.

Betal med mobilen

Alle genbrugspladser i Business Region Aarhus skilter med en kode, så man via sms hurtigt kan købe sig adgang. Når telefonnummeret er registreret på www.affald.randers.dk/sms, kan telefonen bruges til at købe adgang i hele regionen.

De enkelte kommuner har stadig mulighed for at køre videre med deres egne ordninger. I Randers og Favrskov kan man altså stadig få adgang på årsbasis ved at købe et Erhvervsmærkat til forruden.

Kommunerne som er med i Business Region Aarhus er: Hedensted, Horsens, Odder, Samsø, Skanderborg, Silkeborg, Favrskov, Syddjurs, Norddjurs, Randers, Viborg og Aarhus.