Tæm din trailer

Her i sommermånederne har mange travlt i haven og gang i diverse hus-projekter. Det betyder flere besøg på genbrugspladsen. Det er vigtigt, at du læsser traileren ordentligt, så du ikke tømmer den på vej til genbrugspladsen – både for din og andres sikkerhed.

19. juli 2018 - Oprettet af Lone Annette Topping

Det er langt fra ligegyldigt, hvordan du læsser din trailer. Gør du det forkert, kan det i værste fald have fatale konsekvenser for dig selv og andre. Det kan godt være, at det betyder, at du må køre en ekstra gang, men det kan ikke betale sig at gå på kompromis med sikkerheden.

Pak traileren sikkert

Uanset hvad du skal køre med på din trailer, skal det spændes forsvarligt fast. Der er i følge færdselsloven ikke krav om brug af sikkerhedsnet eller fastspænding, men det er alligevel en god idé at sikre.

Grene kan sikres med et reb, der spændes hen over trailerens lad. Tungere ting kan sikres med transportremme. Placer altid de tungeste ting nederst i traileren og så tæt som muligt på trailerens aksel. Husk også at kontrollere en ekstra gang, at alt sidder som det skal, inden du kører af sted.

Det kan koste kroner, hvis affaldet flyver

Du synes måske, at det tager for lang tid at sikre, at dit haveaffald ikke flyver af traileren på vejen. Men udover, at du er til fare for andre trafikanter, så kan du rent faktisk også få en bøde for det. De vejledende bødeniveauer siger, at det som udgangspunkt skal koste 3.000 kr. for private at smide affald på gader og stræder og 5.000 kr. at smide affald i naturen.

Derudover ser det jo også rigtigt træls ud, når der ligger hækklip og sofahynder og flyder rundt omkring. Så tæm din trailer, inden du kører afsted. I linket nedenfor giver vi fif til et godt besøg på genbrugspladsen:
Du kan med fordel pakke traileren, så det er nemt at få læsset af, når du er kommet på genbrugspladsen.