Tag en tur til ”væk” i efterårsferien og se, hvor dit affald bliver af

Hvor bliver dit affald af, når skraldemanden kører det ”væk”? Hvordan bliver tomme sodavandsdåser og leverpostejsbakker tryllet om til penge? De spørgsmål og mange andre kan nysgerrige børn og voksne få svar på, når vi inviterer til rundvisning i børnehøjde mandag og tirsdag i efterårsferien.

08. oktober 2018 - Oprettet af Klaus Kohberg

Efterårsferien står i affaldssorteringens tegn på Affaldsterminalen, hvor børn med forældre eller bedsteforældre kan opleve hvirvelstrømsmagneten, sorteringsanlægget og den store papirhal – og ikke mindst alle de store maskiner, som kører rundt på pladsen. Med andre ord, kommer man bag om det hele.

”Både børn og voksne bliver overraskede over, hvor meget der foregår på Affaldsterminalen og hvor meget, der bliver gjort ud af at sortere. Og mange af børnene går hjem, som små affaldsnørder, som gerne fortæller de voksne, hvordan man skal sortere”, fortæller vores affaldsformidler, Sisse Stochholm.

Da det ikke kun skal dreje sig om sortering af genbrug, er der efter rundvisningen på Affaldsterminalen tid til leg med sjove aktiviteter i Affaldsskolens værksted, hvor børnene selv har mulighed for at være nysgerrige og kreative. Børnene kan bl.a. lave en pung ud af en mælkekarton, teste deres viden på den store affaldspyramide, se hvad en mobiltelefon gemmer på inden i, eller lave deres helt egen halloweenflagermus.

Arrangementet er gratis.