Affaldsmagasinet EXIT 2019 omdeles i uge 2

Affaldsmagasinet Exit 2019 er på trapperne. Vi husstandsomdeler bladet i uge 2, og det er sprængfyldt med spændende artikler og praktiske oplysninger om affald og genbrug.

07. januar 2019 - Oprettet af Lone Annette Topping

Hovedtemaet i år er cirkulær økonomi. ’Hvad er det for en fisk? ’, spørger du måske. Cirkulær økonomi er når vi tænker i nye forretningsmodeller, genbruger smartere og får ressourcerne tilbage i det kredsløb, de kom fra. Det er godt for både pengepungen og for miljøet. Og så er det er vejen frem, hvis vi vil gøre noget godt for planeten.

Vi har prøvet at gøre det lidt mere jordnært med gode historier fra initiativrige iværksættere i Randers, der har tænkt cirkulært – alt lige fra leasing af gardiner, babyslynger af bananfibre, der tager på turné udi verden, og til istandsættelsen og genbrug af gammelt kontor inventar.

Vi har også besøgt hele Danmarks Bonderøv, også kendt som Frank Erichsen, der fortæller, hvordan hele den måde han arbejder på er i en symbiose af det forhåndenværendes og naturens muligheder og principper.

I magasinet kan du se de forskellige skraldespande, der er at vælge mellem, tømningsfrekvenser og priser på tømninger og andre nyttige oplysninger. Du finder også en nem oversigt over sortering af husholdningens mest gængse affald lige til at rive af og hænge på køleskabet.

Så er der nogle sider for de mindste, hvor vi børnehøjde bliver klogere på affald og ikke mindst, hvordan vi kan mindske mængderne ved at tænke os lidt om i hverdagen.

Hold øje med postkassen i uge 2, så bladet ikke ulæst ryger i genbrugsbeholderen til papir. Har man sagt ’Nej tak’ til reklamer og gratisaviser, så kan man hente et eksemplar her:

  •         Borgerservice
  •         Genbrugspladserne
  •         Kundecenteret i Udvikling, Miljø og Teknik
  •         Biblioteker og bogbus

Du kan selvfølgelig også bare læse den digitale version her: Affaldsmagasinet Exit 2019

Vi siger god læselyst!